صرف نظر از اين كه شما چه نوع سبك رستوراني داريد ، چندين هدف براي طراحي صحيح و اصولي مطرح مي شود كه بايد به آن ها دقت كرد. اين اصول عبارت هستند از:
- انعطاف پذيري
- سادگي
- جريان مواد غذايي و پرسنل
- سهولت رعايت اصول بهداشتي
- سهولت نظارت بر كار
- كارايي فضا
انعطاف پذيري
آشپزخانه رستوران مكاني است كه رفت وآمد در آن جا زياد است ، بنابراين نحوه چينش فضا بايد به صورتي با اين كار تطبيق داشته باشد. شايد شما منو خود را تغيير دهيد و غذا هاي جديدي به فهرست پيشنهادي رستوران خود اضافه كرده يا حتي آشپز جديدي انتخاب كنيد كه عملكرد متفاوتي با آشپز قبلي دارد.
اگر مي خواهيد فضايي انعطاف پذير يا در يك كلام سازگار با نوع كاري كه انجام مي دهيد داشته باشيد ، شايد لازم به استفاده از ايستگاه هاي كاري چند منظوره يا تجهيزات قابل جابه جايي از يك مكان به مكان ديگر باشد.
سادگي
آشپزخانه رستوران ها فضايي است كه در آن به هم ريختگي زياد پيش مي آيد و همين آشفتگي فضا مي تواند منجر به سردرگمي و بهداشت نامناسب محيط شود كه در نهايت عملكرد منفي را براي خدمات غذايي در پي خواهد داشت.
براي اين كه از حداكثر فضاي موجود استفاده كنيد ، سعي كنيد در طراحي آشپزخانه رستوران سادگي را در اولويت قرار دهيد.
به عنوان مثال قرار دادن بخش سرو غذا در نزديكي آشپزخانه مي تواند رفت وآمد را در بخش غذاخوري محدود كند.
در حالي كه اگر تجهيزات كوچك را در گوشه و قفسه هاي غير ضروري بگذاريد ، مي توانيد از اين بخش ها نيز استفاده كنيد. علاوه بر اين ، انتخاب تجهيزات مناسب آن هم تنها با لوازم جانبي ضروري موجب صرفه جويي در هزينه و فضاي در دسترس مي شود.